این مقاله مختص افرادی است که بارها و بارها اصطلاح Trackback را شنیده اند ولی هنوز مفهوم آن را به درستی درک نکرده اند. فکر نوشتن این مقاله وقتی به ذهنم خطور کرد که مشغول ترجمه یک قالب برای استاده از قابلیت TrackBack بودم. Trackback یکی از شیوه های ایجاد Link back است. به زبان ساده Link back متدی است که توسط آن وبلاگ نویس ها در صورت استفاده از لینک نوشته خود توسط سایر وبلاگ ها آگاه خواهند شد. در این صورت صاحب نوشته قادر به شناسایی افرادی که به مطلب لینک داده اند یا به مطلب او استناد کرده اند خواهند بود. تفاوت سه متد (Refback, Trackback و Pingback) در نوع پروتکل و شیوه انجام این عملیات می باشد. پروتکل Refback ابتدایی ترین متد برای دریافت لینک از صفحات وب سایت است و در این روش وب سایت های که تمایل به استفاده از لینک وب سایت دیگری را دارند، بر روی لینک صفحه ای از وب سایت مقصد کلیک کرده و آدرسی که در مرورگر نوشته شده را جهت استفاده بر می دارند.
پروتکل Trackback و Pingback کمی پیچیده تر به نظر می رسند و امروزه به یکی از ابزارهای وبلاگ نویسی تبدیل شده اند و برای استفاده از این پروتکل ها سایت مبداء و مقصد باید هر دو دارای تکنولوژی استفاده از این سرویس باشند. پروتکل Trackback امکانی جهت برقراری ارتباط نظیر به نظیر بین وب سایت هاست. با استفاده از این امکان سایت ها و وبلاگ ها می توانند منابع و مطالب مشترک خود را به یکدیگر مرتبط کنند. ترک بک معمولا در پایان پست ها نمایش داده میشود. گاهی ترک بک ها در بین کامنت ها نیز نمایش داده میشوند و گاه ممکن است آن ها را از هم جداگانه نمایش دهند. هدف اصلی Trackback این است که بتواند در بین نوشتههای مختلف وب ارتباط بیشتری ایجاد کند. فایده Trackback چند چیز میتواند باشد:
- نویسنده a میتواند متوجه شود که نویسندگان دیگر b,c,d,… کی، کجا و چگونه به او لینک دادهاند.
- خوانندگان وبلاگ ها نیز میتوانند با Trackback از وبلاگ a به وبلاگ b یا برعکس مطالب را پیگیری کنند. این کار برای خوانندگان یک مطلب مفید است و میتوانند با پیگیری Trackback ها به نظرات سایرین در مورد آن مطلب دسترسی پیدا کنند.
به زبان ساده، وقتی وسایتی trackback مطلب شما را در سایتش قرار می دهد، بصورت اتوماتیک آدرس مطلبش در جایی که برای نمایش بازتاب ها در سایت شما در نظر گرفته شده است نمایش داده می شود. اما برای وبلاگ ها و ب سایت های پربازدید استفاده از این امکان می تواند به یک دردسر بزرگ تبدیل شود چرا که خطر سوء استفاده هر لحظه آن ها را تهدید می کند؛ برخی از سایت ها و ربوت های خرابکار که کار ان ها ایجاد اسپم است مطالب متعددی را ایجاد کرده و trackback شما را در آن ها به نمایش می گذارند. و بدین صورت بازتاب های اسپم و بی مربوطی در سایت شما به نمایش گذاشته می شود که اغلب برای شما خوشایند نیست.
به زبان ساده، مطلب شما پر می شود از پیوند به سایت های نامربوط.
سایت های تولید کننده چنین اسپم هایی هدفی جز جذب مقداری از ترافیک درگاه شما به درگاه خودشان ندارند. حال می تواند این کار با انگیزه تبلیغی برای فروش محصولات خود یا اینکه به نوعی افزایش تعداد بازدیدکنندگان سایت صورت گیرد. در بعضی موارد اهداف سیاسی اعتقادی هم می تواند دلیل چنین کارهایی باشد.اما اغلب، هدف آن ها انتشار ویروس در اینترنت است.
یکی از امکانات محبوب در وردپرس نیز امکان استفاده از Track Back در پست های وبلاگ می باشد. توسط این قابلیت شما می توانید در هنگام انتشار یک پست نشانی اینترنتی trackback را در زیر هر پست جهت استفاده کاربران قرار دهید.
منابع:
http://www.sixapart.com
http://en.wikipedia.org
http://www.meganit.com
http://www.rasekhoon.net
http://www.joomla.ir/blog/what-is-trackback.html
مطلب بسیار خوبیه ممنون از زحماتتون 😡 😡 😡
مطلب خوبی بود.
اما مشخص نکرده بودین که این کپی شدن مطالب در وب سایت های دیگه خوبه یا بد؟
من یه بازتاب داشتم که وقتی رفتم به اون سایت دیدم چکیده پست من رو گذاشته و بعد توی قسمت لینک ها لینکی مشابه لینک زیر به من داده که به درد سئوی وب سایت من نمی خوره:
http://www.anothersite.com/goto/www.mysite.com/postname
حالا این باؤتاب خوبیش چیه؟
@Amir Alavi : تنها خوبی ای که میتونه داشته باشه این هست که دیگران مرجع اصلی مقاله یا مطلب رو پیدا میکنند ..
ممنونم از شما
@محمد رضا : خواهش میکنم محمدرضا جان ..
خواهش میکنم دوست عزیز ، در اینجا اگه مقاله یا مطلبی از جایی باشه حتما منبع اعلام خواهد شد و کپی رایت رعایت میشه .. هر جا هم که به ما لینک بدند بازتاب میگیریم ، مشکلی نیست .. برای اطلاع خوبه ..
موفق باشید ../.
سلام٬ بسیار جامع و کامل بود٬ حرکت خوبتون هم این بود که منابع رو هم ذکر کرده بوید.
در سایتهای پر بازدید این بازتاب های الکی مشکل جدی شده
موفق باشید
[…] TrackBack یا بازتاب چیست؟ مقالهای کامل در مورد این قابلی… […]
مقاله ی مفیدی بود
ممنون
سلام مجدد وحید جان …
راستش پرسیده بودم که میخوام یک کادر کوچیک بالای اولین پستم توی وردپرس اضافه کنم که بشه توی یک معرفی یا لینکی چیزی مثل دامپرلینک گذاشت …البته سایت گروه کوهنوردیه و میخوام یه کادر باشه که بشه توش مختصری درباره گروه نوشت در حد سه چهار خط
البته اگه قابش تصویر هم داشته باشه که بشه با فوتوشاپ تغییرش داد که بهتره
مرسی :- 😡
ممنونم از اینکه توی فروم وردپرس جوابم رو دادی
راستش مشکل اینه که من همون کادر ساده رو هم نمیتونم بسازم
سلام وحید جان انگار آنلاینی ؟!
سلام آقا. اساسی بود مطلبتون مرسی. 😡
سلام
عالی بود
بعداز مدتها جستجو در بخش اخبار وردپرس فارسی بلاخره یک مطلب اموزنده یافتم
با این رویه ای که وردپرس فارسی در پیش گرفته و جفنگ ه وبسایتی را درون اخبار خود بعوان مطلب نشان میدهد باعث انزجار بیش از پیش دیگران می شود
کلام کوتاه
مطلب شما واقعا اموزنده بود
یک سوال
وقتی سایت a قادر است لینک بازتابها را متوقف یا حذف کند چرا باید ازار دهنده باشد؟
سپاس
جالب بود و آموزنده
مرسی